SOS EXAMENSTRESS

Voor alle studenten onze persoonlijke favoriete tips om van jouw brein een topbrein te maken:

Je hersenen hebben energie nodig.

Neem op geregelde momenten de tijd om ze van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Zorg zeker dat je voldoende langwerkende suikers, ijzer, zink, B-vitamines (voornamelijk B5 en B6) en omega-3 binnenkrijgt. Die zijn immers onontbeerlijk voor een goede werking van je brein.

Tijd voor pauze?

Schep een luchtje, geef je brein wat rust en zuurstof en laat zeker je GSM op een veilige afstand

Even een dipje?

Cafeïne (in thee, koffie, .. ) of ginseng kunnen wonderen doen, ze werken in op vermoeidheid en stress en verhogen bovendien je concentratie.

Nog belangrijker, vergeet niet te slapen!

Slaap lijkt soms tijdverlies, maar werkt veel productiever dan die 6de tas koffie. Je hersenen hebben voldoende rust nodig om alles verwerkt te krijgen en alles goed in je geheugen op te slaan.

Sta geregeld eens op van je stoel

Doe bijvoorbeeld per 20 minuten zittend studeerwerk, 20 seconden rek en strek oefeningen, zo voorkom je stramme spieren.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Bilboa is zonder twijfel de beste vriend van de student. Het stimuleert namelijk de werking van het geheugen, verhoogt de concentratie en verbetert het leervermogen.

Geloof in jezelf: you can do it!

Wil je je brein toch nog dat extra duwtje in de rug geven, kom dan zeker eens langs in één van onze apotheken voor advies op maat.

Je kan de bovenvermelde supplementen laten klaarleggen in één van onze apotheken naar keuze

We wensen alle studenten veel goede moed en goede examens toe!