-

Met deze reisapotheek kan je de meeste ongemakken de baas!

De vakantie staat voor de deur! En of je nu het strand of de bergen hebt geboekt: voor die kleinere en grote ongemakken is het altijd verstandig om een goede reisapotheek mee te nemen. Heb jij het nodige voorzien? Hier onze reisapotheek checklist: 

- ontsmettingsmiddel, pleisters en eventueel pleisters tegen blaren of een antiblaren stick

- algemeen pijn-en koortsstillend middel (aangepast aan de leeftijd) en een koortsthermometer

- middel tegen diarree, eventueel een probioticum (om de darmflora te herstellen), iets tegen darmkrampen. En vergeet ook niet de orale rehydratatiemiddeltjes voor de allerkleinsten, ze verliezen snel teveel vocht.

- Door een verandering van omgeving kan ook constipatie optreden. De beste manier om dit op te lossen is het eten van vezels en zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Als je hier thuis ook al veel last van hebt is het aangeraden om op vakantie een middel tegen constipatie mee te nemen.

- medicatie tegen reisziekte als je daar gevoelig voor bent, een middel tegen braken en eventueel iets tegen maagzuur als je een gevoelige maag hebt

- zalf voor brandwonden

- middel om insectenbeten te voorkomen en te genezen

- vergeet zeker je zonnecreme en je aftersun niet

- iets tegen allergie

- tekentang als je de bergen en /of de bossen gaat opzoeken

- vergeet zeker je persoonlijke medicatie niet

Indien je een tropische bestemming hebt geboekt geven we nog een paar nuttige sites door waar je het een en ander kan opzoeken:

www.gezondheidspas.be ( voor alle verplichte vaccinaties op te zoeken )

www.itg.be ( het tropisch instituut )

Met deze reisapotheek ben je zeker goed voorzien om de meeste ongemakken de baas te kunnen. Maar vergeet vooral niet te genieten van een welverdiende deugddoende vakantie!

ONTDEK DE ZONNEPRODUCTACTIE IN ONZE APOTHEKEN !